# The Academic Senate

# CITY COLLEGE OF SAN FRANCIS CO 50 Frida Kahlo Way, Box E-202, San Francisco, CA 94112 (415) 239-3611 Fax (415) 452-5115

www.ccsf.edu.edu/academic-senate email: asenate@ccsf.edu

Curriculum • Degree Requirements • Grading Policies • Program Development • Student Prep & Success • Governance Accreditation • Professional Development • Program Review • Planning & Budgeting Process • Others as agreed

Note: Copies of the Final Agenda, Resolutions and Materials for the Sept 30, 2020 meeting can be found in the Materials folder for that meeting.

### **CCSF Academic Senate Executive Council** Agenda

Wednesday, 2020 October 14, 2:30-5:00pm

Location: Zoom meeting <a href="https://cccconfer.zoom.us/j/96406746184">https://cccconfer.zoom.us/j/96406746184</a> Phone info: +1 669 900 6833 or +1 253 215 8782 \* Meeting ID: 964 0674 6184

To review information on how to participate in our meetings: ASEC Zoom Meetings Housekeeping Digital packet of meeting materials available at: Meeting Materials

Note: Times are estimates and subject to change. Agenda is not official until adopted.

- I. Call to Order 2:30 (1min)
- II. Adoption of Agenda 2:31 (4min)
- III. Public Comment 2:35 (10 min)

This portion of the meeting is reserved for persons desiring to address the Senate on matters not on the agenda. No actions will be taken. Public comment is limited to 1 minute per speaker, which is about 150 words. You can submit comments in one of the following ways:

- Raise your "hand" in Zoom to get on the speakers list and 1. deliver a live comment.
- 2. Submit your comment through the Zoom meeting chat, to be read by a member of the Executive Council.
- 3. Email your comment to <a href="mailto:eshanson@ccsf.edu">eshanson@ccsf.edu</a> by 2pm on the day of the meeting, to be read by a member of the Executive Council.

#### IV. Reports

Officer reports 2:45 (20 minutes)

Committee on Committees report 3:05 (10 min)

Call for Exemplary Programs Award Nominees

DCC Report 3:15(5 min)

- V. Consent Agenda 3:15 (5 min)
  - A. Approval of Minutes from 2020, Sept. 30
  - B. Committee appointments
- VI. Old Business
  - A. Online Instruction Ongoing Discussion: 3:20 (20 min)report from the Distance Education coordinator on guidance for remote teaching
    - 1. And discussion of Spring Schedule issues. (discussion and recommendations)
  - B. Resolution about Equity Values at CCSF 3:40 (20 minutes) (action) Senate will conduct a second reading and consider adoption of the attached resolution about Equity Values at CCSF
  - C. ILO 3 Assessment resolution 4:00 (10 minutes) (action) Senate will receive revised wording changes to this Institutional Learning Outcome and consider adoption
  - D. Academic Senate <u>Constitution Review</u> Process 4:10 (5 minutes)(information about workgroup formation)
  - E. <u>Video Conferencing Technology at Public Meetings</u> 4:15 (5 minutes)(discussion)
  - F. Roles and Responsibilities handbook ongoing discussion 4:20 (5 min) (discussion)

#### VII. New Business

- A. Program Review 4:25 (15 min) (<u>information</u> and <u>action</u>) update from the program review committee and assignment of shared work for reviewing and preparing college feedback from the last program reviews
- B. <u>Academic Freedom</u> 4:40 (15 min) (action) consideration of adopting an adapted statement from the University of Chicago about Academic Freedom
- C. Fall Plenary resolutions 4:55 (5 min) (information and feedback) Draft resolutions for the Senate fall Plenary session have been published. Feedback is being solicited by the AS president on any of the issues being addressed to guide the actions of your delegate at the meeting. Written comments/input can be sent to

#### eshanson@ccsf.edu.

### VIII. Adjournment (5:00pm)

#### **Resolutions:**

### **Appointments:**

- Nominations to Committees with Unlimited membership
  - Career Technical Education Committee
    - o Darouny Somsanith, Health Education
    - o Patricia Miller, Theater Arts
  - Teaching and Learning Technology Roundtable
    - o Jessica Masters, Computer Science
    - o Darouny Somsanith, Health Education
    - o Claudia Da Silva, CNIT
    - o Alexandria Leyton, English
  - Works of Art Committee
    - o Tulin Good, ESL
    - o Daya Dennehy, ESL
    - Maia Scott, DSPS
    - Stephanie Levin, ESL

#### II. Nominations to Committees with Limited membership

- Registration and Enrollment Committee
  - o Susan Boudewyn, Licensed Vocational Nursing, new appointment as member
- SMEE
  - o Mary Bravewoman, Math, new appointment as member

#### III. Nominations to AS Workgroups / Task Forces

- Constitution Workgroup
  - Katia Fuchs
  - Simon Hanson
  - Fanny Law
  - Alexis Litzky
  - Mitra Sapienza
  - Fred Teti
- Award and Recognition Workgroup
  - Joe Reyes
  - Fanny Law

# Next Academic Senate Executive Council Meeting Wednesday, October 28, 2020 at 2:30pm

## Future Agenda Items

- Credit For Prior learning Administrative Procedure
- Review of the multi year Budget/Enrollment plans (Oct 28)
- Model Syllabus Elements
- Roles and Responsibilities Handbook updates