



CITY COLLEGE OF SAN FRANCISCO 50 Phelan Avenue, Box E-202, San Francisco, CA 94112 • (415) 239-3611 • Fax (415) 452-5115 www.ccsf.edu/academic-senate • email: asenate@ccsf.edu

Curriculum •Degree Requirements •Grading Policies •Program Development •Student Prep & Success •Governance Accreditation •Professional Development •Program Review •Planning & Budgeting Processes •Others as agreed

CCSF Academic Senate Executive Council Agenda FINAL AGENDA Wednesday, September 19, 2018, 2:30-5:00p.m. Ocean Campus, MUB 140

- I. Call to Order (1 min) 2:30
- II. Adoption of Agenda (1 min) 2:31
- III. Officers' Reports (25 min) 2:32
- IV. Public Comment (10 min) 2:57
 - A. This portion of the meeting is reserved for persons desiring to address the Senate on matters not on the agenda. No actions will be taken. Each individual is limited to one minute.
- V. Consent Agenda (5 min) 2:55
 - A. Approval of minutes from 2018 September 5
 - B. Vote to Approve Revised Timeline for G.E. Area Assessments
 - C. Appointments: Committee, Task Force, Work Group Appointments (10 min) 3:00
- VI. Special Order of Business: Welcome Board President, Trustee Davila (10 min) 3:10
- VII. Reports
 - A. Guided Pathways (10 min) 3:20
 - B. CCSF Departments' Responses to AB705 (local website) (20 min) 3:30
- VIII. Unfinished Business
 - A. Discussion: Enrollment Management and Growth Plan (15 min) 3:50
 - B. 2nd Reading: Proposed Name Change for School of Behavioral & Social Sciences and of Multicultural Studies to Social Sciences, Behavioral Sciences, Ethnic Studies, and Social Justice (10 min) 4:05
 - IX. New Business
 - A. Update: Education Master Planning workgroup (10 min) 4:15
 - B. Area A GELO Assessment Presentation (5 min) 4:25
 - C. Vote to Accept <u>Area A GELO Assessment Report</u>+ (5 min) 4:30
 - D. Discussion on Block Scheduling (5 min) 4:35
 - X. Follow-up Discussion: Academic Senate Goals for 2018-2019 (10 min) 4:40
 - XI. Administration Report and Forum (10 min) 4:50
- XII. Adjournment 5:00

Next Academic Senate meeting Wednesday, 2018 October 3 in JAD 139 at the John Adams Campus Committee on Committees 2:00-2:25pm Academic Senate 2:30-5:00pm