



50 Phelan Avenue, Box E-202, San Francisco, CA 94112 ● (415) 239-3611 ● Fax (415) 452-5115 www.ccsf.edu/academic-senate ● email: asenate@ccsf.edu

Curriculum •Degree Requirements •Grading Policies •Program Development •Student Prep & Success •Governance Accreditation •Professional Development •Program Review •Planning & Budgeting Processes •Others as agreed

CCSF Academic Senate Executive Council Agenda Wednesday, September 28, 2016, 2:30-5:00 John Adams Center, Room 139

September 28 Materials Folder

Various Draft Resolutions

Note: Time noted for agenda items are approximate and subject to change.

- I. Call to Order 2:30
- II. Adoption of Agenda (1 min) 2:31
- III. Officers' Reports (10 min) 2:32
- IV. Public Comment (10 min) 2:42

A. This portion of the meeting is reserved for persons desiring to address the Senate on matters not on the agenda. No actions will be taken. Each individual is limited to one minute.

- V. Consent Agenda (3 min) 2:52
 - A. Approval of Minutes from September 14, 2016*
 - B. Adoption of Updated Committee Descriptions*
 - 1. Learning Communities and Career Pathways Committee
 - 2. Student Grade and File Review Committee
 - C. Appointment of State CTE Liaison
 - D. Appointment of SLO Coordinator Academic Services
 - E. Move the Executive Council meeting from Mission Center to Ocean Campus on January 18, 2017.
 - F. Correction to Resolution: Impending program review summaries and integration with ongoing enrollment management efforts
 - G. Improved Catalog Language for Student Grade and File Review Process*
- VI. Appointments:
 - A. Committee Appointments (5 min) 2:55
- VII. Unfinished Business
 - A. Additional Executive Council meeting on October 19, 2016 (5 min) 3:00
 - B. Requesting Enhanced Reassigned Time for the Professional Development Coordinator Position (5 min) 3:05
 - C. AP 2.07* (15 min) 3:10
 - D. Facilities Discussion (15 min) (note: this item is scheduled after Item VIII.A.) 3:40
- VIII. New Business
 - A. Co-enrollment Update Kit Dai & Kirk Stoller (15 min) 3:25
 - B. Equity Travel Allocations and Update Beth Cataldo (5 min) 3:55
 - C. Methodology for Adding and Cancelling Classes* Anna Davies (30 min) 4:00
 - D. <u>Information Related to SB 1440-CSU Transfer Degrees</u> (Concerns about the elimination of degrees)* Anna Davies (15 min) 4:30

- IX. Reports
 - A. Noncredit Issues Committee Report Robert Fitch (8 min) 4:45
 - B. Education Policies Committee Report* Fred Teti (2 min) 4:53
 - C. Faculty Professional Development Activities Committee Report* Fred Teti (2 min) 4:55
 - D. Student Grade and File Review Committee Report* Shannon Nixon (3 min) 4:57
- X. Adjournment 5:00
- XI. Information Discussion New Feature click <u>HERE for an explanation</u> (30 min) 5:01

*Signifies that the materials are found in the online materials folder

Next CCSF Academic Senate Executive Council Meeting Wednesday, October 5, 2016, 2:30-5:00 Ocean Campus, MUB 140