



50 Phelan Avenue, Box E-202, San Francisco, CA 94112 ● (415) 239-3611 ● Fax (415) 452-5115 www.ccsf.edu/academic-senate ● email: asenate@ccsf.edu

Curriculum •Degree Requirements •Grading Policies •Program Development •Student Prep & Success •Governance Accreditation •Professional Development •Program Review •Planning & Budgeting Processes •Others as agreed

CCSF Academic Senate Executive Council Agenda Wednesday, September 14, 2016, 2:30-5:00 Ocean Campus, MUB 140

September 14 Materials Folder

Various Draft Resolutions

Note: Time noted for agenda items are approximate and subject to change.

- I. Call to Order 2:30
- II. Adoption of Agenda (1 min) 2:31
- III. Officers' Reports (10 min) 2:32
- IV. Public Comment (10 min) 2:42
 - A. This portion of the meeting is reserved for persons desiring to address the Senate on matters not on the agenda. No actions will be taken. Each individual is limited to one minute.
- V. Consent Agenda (3 min) 2:52
 - A. Approval of Minutes from August 31, 2016*
 - B. Move the Executive Council meetings from Mission Center to Ocean Campus on December 7, 2016, January 18, 2017, and May 3, 2017.
 - C. Selection of Parliamentarian
 - D. Deactivation of the Transfer Issues Committee*
 - E. Requesting Enhanced Reassigned Time for the Professional Development Coordinator Position*
- VI. Appointments:
 - A. Committee Appointments (5 min) 2:55
- VII. Unfinished Business
 - A. Impending program review summaries and integration with ongoing enrollment management efforts (10 min) 3:00
 - B. Enrollment Management Discussion* (10 min) 3:10 (Note: The Board of Trustees approved the Enrollment Management Plan on September 8, 2016.)
- VIII. New Business
 - A. BP/AP 6.17: Foreign Languages PRSD Committee(s) Formation* (5 min) 3:20
 - B. Update to CCSF's Institutional Self Evaluation (1st Read)* Kristin Charles (10 min) 3:25
 - C. Facilities Update Linda Da Silva (30 min) 3:35
 - D. Select Modifications to the Faculty Travel Guidelines Agreement* (10 min) 4:05
 - E. <u>Working Adult Degree Program Update</u>* Lillian Marrujo-Duck & Kristina Whalen (10 min) 4:15
 - F. Maxient Update Samuel Santos (10 min) 4:25
 - IX. Reports
 - A. Basic Skills Committee Report Kristin Smith (8 min) 4:35

- B. Program Review Committee Report Simon Hanson and Loren Bell (8 min) 4:43
- C. Learning Communities and Career Pathways Committee Report Michelle Simotas (8 min) 4:51
- X. Adjournment 5:00
- XI. Information Discussion New Feature click <u>HERE for an explanation</u> (30 min) 5:01

*Signifies that the materials are found in the online folder

Next CCSF Academic Senate Executive Council Meeting Wednesday, September 28, 2016, 2:30-5:00 John Adams Center, Room 139