

## The Academic Senate

CITY COLLEGE OF SAN FRANCISCO

50 Phelan Avenue, Box E-202, San Francisco, CA 94112 ● (415) 239-3611 ● Fax (415) 452-5115

www.ccsf.edu/academic-senate ● email: asenate@ccsf.edu

Curriculum •Degree Requirements •Grading Policies •Program Development •Student Prep & Success •Governance Accreditation •Professional Development •Program Review •Planning & Budgeting Processes •Others as agreed

CCSF Academic Senate Executive Council Agenda Wednesday, May 11, 2016, 2:00-5:30 Ocean Campus, MUB 140 Committee on Committees, 1:30-2:00

- I. Call to Order 2:00
- II. Adoption of Agenda (1 min) 2:01
- III. Approval of Minutes from April 20, 2016 (2 min) 2:02
- IV. Standards Review (30 min) 2:04 Quality Focus Essay - Standard IVB - Standard IC
- V. Public Comment (10 min) 2: 34

This portion of the meeting is reserved for persons desiring to address the Senate on matters not on the agenda. No actions will be taken. Each individual is limited to one minute.

- VI. Introduction of Ilona McGriff (5 min) 2:44
- VII. Officers' Reports (10 min) 2:49
- VIII. Consent Agenda (3 min) 2:59
  - a. Raising cap on number of units\*
  - b. SLO Coordination and CurricUNET Administration in 2016-2017\*
  - c. Addition of business on May 18th
  - d. BP/AP 6.26 Credit by Examination\*
  - e. BP/AP 3720 Computer, Network, and Classroom Technology Use\*
- IX. Appointments: Committees Dana Jae Labrecque (5 min) 3:02
- X. Old Business
  - a. BP 6.19 Auditing of Classes\* (10 min) 3:07
- XI. New Business
  - a. Professional Development Plan update (available Tuesday) Fred Teti (10 min) 3:17
  - b. BP/AP 6.03 Program, Curriculum, and Course Development\* (15 min) 3:27
  - c. BP/AP 6.18 Philosophy And Criteria For The Associate Degree And General Education\* (10 min) 3:42
  - d. March 8th Report from SLO Committee Discussion (10 min) 3:52
  - e. Resolution in Support of Assessment\* Sheri Miraglia and Mandy Liang (10 min) 4:02
  - f. Academic Senate Committee Evaluation Report Dana and Mandy (10 min) 4:12
  - g. Education Master Plan update\* Pam Mery (10 min) 4:22
  - h. Transferring Responsibility for Assigning Courses to GE areas to Curriculum Committee\* (15 min) 4:32
- XII. Public Forum (13 min) 4:47
- XIII. Adjourn 5:00
- XIV. Information Discussion New Feature click HERE for an explanation (30 min) 5:01
  - a. Update on decision-making for Standard IVA
  - b. Letter to Chancellor
- \*Signifies that the materials are found in the online folder

CCSF Academic Senate Executive Council Agenda Wednesday, May 18, 2016, 2:00-5:30 Ocean Campus, Room MUB 140