

The Academic Senate

CITY COLLEGE OF SAN FRANCISCO 50 Phelan Avenue, Box E-202, San Francisco, CA 94112 • (415) 239-3611 • Fax (415) 452-5115 www.ccsf.edu/academic-senate • email: asenate@ccsf.edu

Curriculum •Degree Requirements •Grading Policies •Program Development •Student Prep & Success •Governance Accreditation •Professional Development •Program Review •Planning & Budgeting Processes •Others as agreed

## CCSF Academic Senate Executive Council Agenda Wednesday, April 20, 2016, 2:00 - 5:30 p.m. Ocean, MUB 140

- I. Call to Order 2:00
- II. Adoption of Agenda (1 min) 2:01
- III. Approval of Minutes (2 min) 2:02
  - February 24, 2016; April 6, 2016
- IV. <u>Standard IVA language</u> for discussion (30 min) 2:04
  Decision-making language (available later Sunday evening)
  Review of the Self Evaluation Standard IVA Narrative for Background– State of the Standards

AP 2.08 language (with further refinement available Sunday evening)

V. Public Comment (10 min) 2: 34

This portion of the meeting is reserved for persons desiring to address the Senate on matters not on the agenda. No actions will be taken. Each individual is limited to one minute.

- VI. Officers' Reports (10 min) 2:44
- VII. Consent Agenda (5 min) 2:54
  - a. BP/AP 6.27 Academic Renewal
  - b. BP/AP 6.25 Grade Changes
  - c. BP 6.19 Auditing of Classes
  - d. Individual Faculty Reimbursement for Equity Related Professional Development
  - e. Potential Music Resolution for ASCCC Spring 2016 Plenary
  - f. Student Learning Outcomes Assessment is a Curricular Matter
  - g. Addition of CCPT presentation to 5/25 Executive Council Meeting
- VIII. Appointments: Committees Dana Jae Labrecque (5 min) 2:59
- IX. Old Business
  - a. ILO 3 Assessment Report Mandy Liang (5 min) 3:04
  - b. BP AP 2.08 Lillian Marrujo-Duck (10 min) 3:09
- X. New Business
  - a. Financial Aid Counseling Area James Macale (10 min) 3:19
  - b. Program Review Process Changes Program Review Committee (20 min) 3:29
  - c. EEOP Plan Lani Batiste (10 min) 3:49
  - d. Present Decision Making Charts and Language -Discussion w/ Susan Lamb 3:59
- XI. Reports *if time* 
  - a. Update on Committees Dana Jae Labrecque (5 min)

b. Request for an Executive Council workgroup to explore asking Curriculum Committee to expand "conference" (5 min)

- c. Creation of Academic Senate Committee Shout-outs workgroup (5 min)
- d. Student Services Progress
- e. PGC Reports
  - i. <u>Planning</u>
  - ii. Accreditation
  - iii. Diversity
  - iv. Enrollment Management Carole Meagher
- XII. Public Forum (10 min) 4:50
- XIII. Adjourn 5:00
- XIV. Information Discussion New Feature click <u>HERE for an explanation</u> (30 min) 5:01
  - a. Self Evaluation Review.Make a plan for the next four meetings:

Next Academic Senate Meeting Wednesday, May 04, 2016, 2:00-5:30 Mission Campus, Room 109 Committee on Committees, 1:30-2:00