## The Academic Senate



CITY COLLEGE OF SAN FRANCISCO

50 Phelan Avenue, Box E-202, San Francisco, CA 94112 ● (415) 239-3611 ● Fax (415) 452-5115

www.ccsf.edu/academic-senate ● email: asenate@ccsf.edu

Curriculum •Degree Requirements •Grading Policies •Program Development •Student Prep & Success •Governance Accreditation •Professional Development •Program Review •Planning & Budgeting Processes •Others as agreed

## CCSF Academic Senate Executive Council Agenda Wednesday, March 16, 2016, 2:00 - 5:30 p.m. Ocean Campus, MUB 140

- I. Call to Order 2:00
- II. Adoption of Agenda (1 min) 2:01
- III. Approval of Minutes (2 min) 2:02

January 27, 2016\*; February 10, 2016; March 2, 2016\*

- IV. Review of the Self Evaluation Standards IIB and IIC State of the Standards (30 min) 2:04
- V. Public Comment (10 min) 2: 34

This portion of the meeting is reserved for persons desiring to address the Senate on matters not on the agenda. No actions will be taken. Each individual is limited to one minute.

- VI. Officers' Reports (10 min) 2:44
- VII. Consent Agenda (1 min) 2:54
  - A. BP 6.21 /AP 6.21 Honorary Associate Degree\*
  - B. BP 6.28 /AP 6.28 Student Authentication\*
  - C. Annual Institutional Assessment Plan\*
  - D. Appointment of Lisa Romano as SSSP Coordinator
  - E. Appointment of Kyle Thornton as CTE Liaison
- VIII. Appointments: Committees Dana Jae Labrecque (5 min) 2:55
- IX. Old Business
  - A. BP 2.07 Participatory Governance (will be available on 3/14) (15 min) 3:00
  - B. AP 3.04 Employment of Academic Administrators (15 min) 3:15
  - C. Bipartite Handbook Discussion Next Steps (10 min) 3:30
- X. New Business
  - A. Pam Mery (5 min) 3:40
  - B. Administrative Organizational Structure Ron Gerhard (15 min) 3:45
  - C. Vice Chancellor Human Resources\* (10 min) 4:00
  - D. OFE Matrices Project 1 and Project 2 Lillian Marrujo-Duck (10 min) 4:10
  - E. Adoption of Canvas DLAC Diane Markham (10 min) 4:20
  - F. Updated Faculty Professional Development Activities Committee (5 min) 4:30
  - G. Request for an Executive Council workgroup to explore asking Curriculum Committee to expand "conference" (5 min) 4:35
  - H. Creation of Academic Senate Committee Shout-outs workgroup (5 min) 4:40
- XI. Reports
  - A. Update on Summer Bridge Margaret Sanchez (5 min) **4:45**
  - B. Commencement Ceremony Rita Tuialu'ulu'u (10 min) **4:50**
- XII. Public Forum (if time) 4:50
- XIII. Adjourn 5:00
- XIV. Informal Discussion New Feature click HERE for an explanation (30 min) 5:01
  - A. Decision Making Charts so far:

Charts; Accordion and sections of gov docs; Proposed language; Executive Council Voting Matrix

Next Academic Senate Meeting – Including Bipartite Wednesday, April 6, 2016, 2:00-5:30 Evans, Room 220D Committee on Committees, 1:30-2:00