## The Academic Senate

C I T Y C O L L E G E O F S A N F R A N C I S C O 50 Phelan Avenue, Box E-202, San Francisco, CA 94112  $\bullet$  (415) 239-3611  $\bullet$  Fax (415) 452-5115

www.ccsf.edu/academic-senate • email: asenate@ccsf.edu

Curriculum • Degree Requirements • Grading Policies • Program Development • Student Prep & Success • Governance Accreditation • Professional Development • Program Review • Planning & Budgeting Processes • Others as agreed

## CCSF Academic Senate Executive Council Agenda Wednesday, March 02, 2016, 2:00 - 5:30 p.m. Mission, Room 109

- I. Call to Order 2:00
- II. Adoption of Agenda (1 min) 2:01
- III. Review of the Self Evaluation Standard IIA State of the Standards (30 min) 2:02
  - a. Sign up for next reading
- IV. Public Comment (10 min) 2: 32

This portion of the meeting is reserved for persons desiring to address the Senate on matters not on the agenda. No actions will be taken. Each individual is limited to one minute.

- V. Officers' Reports (10 min) 2:42
- VI. Appointments: Committees Dana Jae Labrecque (5 min) 2:52
- VII. New Business
  - A. BP 2.07 Participatory Governance (15 min) 2:57
  - B. AP 3.04 Employment of Academic Administrators (15 min) 3:12
  - C. Associate Vice Chancellor, Facilities Planning and Construction (10 min) 3:27
  - D. Associate Dean, Academic Affairs Perkins, CTEA and Workforce Experience (10 min) 3:27
  - E. Bookstore letter (15 min) 3:47
  - F. Resolution on Hiring Consultants to Reorganize the Self Evaluation (5 min) 4:02
  - G. Resolution to add May 18<sup>th</sup> and May 25<sup>th</sup> as Executive Council Meetings (10 min) 4:07
  - H. Resolution to change the seating of the New Council and election of Officers to May 25<sup>th</sup> (2 min) **4:17**

## VIII. Reports -

- A. Student Services Outcomes and PRT Update Mandy Liang (10 min) 4:19
- B. PGC Standing Committee Updates (10 min) **4:29** 
  - a. Planning (2/4/2016) feedback
  - b. Enrollment Management (2/4/2016) feedback
  - c. Diversity (2/4/2016) feedback
  - d. Accreditation (2/4/2016) feedback
- C. Shout Outs for Best Use of Data in Committee Minutes (10 minutes) **4:39**

This item is an activity from our Academic Senate Program Review improvements.

## **CTE DLAC Program Review**

- IX. Public Forum (10 minutes) **4:49**
- X. Adjourn **5:00**
- XI. Informal Discussion New Feature click HERE for an explanation (30 min) 5:01
  - A. Decision Making Charts so far w/ Accordion and sections of gov docs and proposed language.

Next Academic Senate Meeting – Including Bipartite Wednesday, March 16, 2016, 2:00-5:30 Ocean Campus, MUB 140 Committee on Committees, 1:30-2:00