

## The Academic Senate

CITY COLLEGE OF SAN FRANCISCO 50 Phelan Avenue, Box E-202, San Francisco, CA 94112 • (415) 239-3611 • Fax (415) 452-5115 www.ccsf.edu/academic-senate • email: asenate@ccsf.edu

Curriculum • Degree Requirements • Grading Policies • Program Development • Student Prep & Success • Governance Accreditation • Professional Development • Program Review • Planning & Budgeting Processes • Others as agreed

## CCSF Academic Senate Executive Council Agenda Wednesday, February 10, 2016, 2:00 - 5:30 p.m. Ocean Campus, MUB 280

- I. Call to Order 2:00
- II. Adoption of Agenda (1 min) 2:01
- III. Review of the Self Evaluation Standards <u>State of the Standards</u> working groups (30 min) 2:02
  - A. Identify Key Feedback
  - B. Sign up for next reading
- IV. Approval of the Minutes (none this time)
- V. Public Comment (10 min) 2: 32

This portion of the meeting is reserved for persons desiring to address the Senate on matters not on the agenda. No actions will be taken. Each individual is limited to one minute.

- VI. Officers' Reports (10 min) 2:42
- VII. Consent Agenda: *Here is an explanation* 2:52
  - A. Nomination of Election Commissioners
  - B. Approval of Election Calendar and Nomination Materials
  - C. New Faculty Alternate for PGC
- VIII. Appointments: Committees Dana Jae Labrecque (5 min) 2:53
- IX. New Business
  - A. Bipartite Handbook and Rubric Review Lillian Marrujo-Duck (30 min) 2:58 (*still being edited available to review soon*)
  - B. Curriculum Committee Fall 2015 Policies (CC Resolution) Kimberly Ginther-Webster & Katryn Wiese 1<sup>st</sup> Read (15 min)- 3:28
  - C. Curriculum Committee Fall 2015 Policies (DCC Feedback) 1st Read (20 minutes) 3:43
  - D. COR Submission Difficulties Discussion (10 min) 4:03
  - E. Institutional Assessment Plan 1st Read Mandy Liang (15 min) 4:13
  - F. Revisions to ILO #3 1<sup>st</sup> Read Craig Kleinman (10 min) 4:28
  - G. BP & AP 1.36 Harassment (10 min) 4:38
  - H. BP & AP 1.015; 6.28; 6.21; 3.04; ??? (Needed for 2/17 PGC)
- X. Reports If Time Permits
  - A. <u>Student Services Outcomes Update</u> Mandy Liang (5 min)
  - B. PGC Standing Committee Updates (10 min)
    - a. <u>Planning</u> (2/4/2016) feedback
    - b. <u>Enrollment Management</u> (2/4/2016) feedback
    - c. Diversity (2/4/2016) feedback
    - d. Accreditation (2/4/2016) feedback
  - C. Shout Outs for Best Use of Data in Committee Minutes (10 minutes)

This item is an activity from our Academic Senate Program Review improvements. CTE DLAC Program Review

- XI. Public Forum (10 minutes) 4:50
- XII. Adjourn 5:00
- XIII. Informal Discussion New Feature click HERE for an explanation (30 min) 5:01
  - A. Decision-Making Processes in Collegial Consultation
  - B. Accreditation Self Evaluation Review Timeline Realities
  - C. Level of feedback, review changes created by CurricUNET system on CORs

## Next Academic Senate Meeting – Including Bipartite Wednesday, February 24, 2016, 2:00-5:30 Ocean Campus, MUB 140 Committee on Committees, 1:30-2:00