

The Academic Senate

COLLEGE OF CITY SAN FRANCISCO 50 Phelan Avenue, Box E-202, San Francisco, CA 94112 • (415) 239-3611 • Fax (415) 452-5115

Curriculum • Degree Requirements • Grading Policies • Program Development • Student Prep & Success • Governance Accreditation • Professional Development • Program Review • Planning & Budgeting Processes • Others as agreed

**CCSF Academic Senate Executive Council Agenda** Wednesday, December 09, 2015, 2:30-5:30 **Ocean Campus, MUB 140 Committee on Committees**, 2:00-2:30

- I. Call To Order 2:30
- II. Adoption of Agenda (1 min) 2:31
- III. Approval of Minutes (none this time) 2:32
- **IV. Informational Pass-through** (2 min)
  - A. Curriculum Committee
    - 1. Currency and Accuracy of Catalog Resolution  $\rho I 3$
    - 2. Action Recommended by Curriculum Committee to Ensure Consistency and  $\rho 4$ Accuracy of the Use of Course Hours and their Relationship to Units in the 2016-17 Catalog and Beyond
    - 3. Resolution Regarding Advertising Course Offering Frequency in Catalog  $\rho b$
    - 4. Resolution Regarding Ensuring the Assessment, Maintenance, and Currency of  $\rho 8$ the Liberal Arts and Sciences with Area of Emphasis Major
    - 5. Resolution Regarding Advertising Minimum Time to Completion for Programs  $\rho 9$ in Catalog
    - B. BP 1.36 Harassment p10 11
    - C. AP 1.36 Harassment  $\rho |\partial b$
    - D. BP 1.015 Student Trustee D17
    - E. AP 1.015 Student Trustee  $\rho I \mathcal{C}$
- V. Public Comment (10 min) 2:34

This portion of the meeting is reserved for persons desiring to address the Senate on matters not on the agenda. No actions will be taken. Each individual is limited to one minute.

- VI. Officers Reports (10 min) 2:44
- VII. Consent Agenda (2 min) 2:54
  - Appointment of a Summer Bridge Coordinator Resolution  $\rho$ Α.
  - p20-23 Reformat GE Philosophy Β.
- VIII. Appointments: Committees Dana Jae Labrecque (5 min) 2:56

### **IX. Old Business:**

- A. Revised 2015 Equity Plan Samuel Santos (20 min) 3:01  $P^{24}$
- B. Academic Senate Program Review  $2^{nd}$  Read (10 min) 3:21  $\rho = 25 42$ C. AP 2.07 Participatory Governance Operational Guidelines (10 minutes) 3:31  $\rho = 43 53$

Lillian Marrujo-Duck, President Lisa Romano, Second Vice President Dana Jae Labrecque, First Vice President Mandy Liang, Secretary

# X. New Business:

- A. BP & AP 2.19 Travel (10 minutes) 3:41 ρ54-60
- B. BP 2.02 Organizational Structure Resolution (10 min) 3:51 p61-63
- C. Adoption of Updated Committee Descriptions (10 min) Dana J Labrecque 4:01  $\rho$  64 95 D. Student Equity Strategies Committee Description (10 min) Labrecque 4:11  $\rho$  96 97
- E. Discussion on Art Projects (10 min) Dana Jae Labrecque 4:21
- F. March 8th SLO Flex Day Plans (10 min) Sheri Miraglia 4:31  $\rho$ 98-99

#### **XI.** Reports

- A. PGC Standing Committee Updates Lillian Marrujo-Duck (4 min) 4:41
  - 1. Accreditation
  - 2. Planning
  - 3. Enrollment Management
  - 4. Diversity
- B. Shout Outs for Best Use of Data in Committee Minutes (4 min) 4:45
- XII. Public Forum (10 min) 4:49
- XIII. Adjourn 5:00 with a moment of silence for the victims of violence.
- XIV. Informal Discussion (30 min) 5:01

### NEXT ACADEMIC SENATE MEETING

# Friday, January 15, 2016, Ocean Campus, Diego Rivera Theatre Plenary 8a - 9a.m.