The Academic Senate

C I T Y C O L L E G E O F S A N F R A N C I S C O 50 Phelan Avenue, Box E-202, San Francisco, CA 94112 ● (415) 239-3611 ● Fax (415) 452-5115 www.ccsf.edu/academic-senate ● email: asenate@ccsf.edu

Curriculum • Degree Requirements • Grading Policies • Program Development • Student Prep & Success • Governance Accreditation • Professional Development • Program Review • Planning & Budgeting Processes • Others as agreed

CCSF Academic Senate Executive Council Agenda

Wednesday, September 16, 2015, 2:30 - 4:00 p.m. **Ocean Campus, MUB 140**

Please find links to draft resolutions on the Various Draft Resolutions Page.

- I. Call to Order 2:30
- II. Adoption of Agenda (1 min) 2:31
- III. Approval of the Minutes from May 13, 2015 (2 min) 2:32
- IV Approval of the Notes from June 10, 2015; June 24, 2015; and July 15, 2015 (2 min) 2:34
- V. Public Comment (10 min) 2: 36
 - This portion of the meeting is reserved for persons desiring to address the Senate on matters not on the agenda. No actions will be taken. Each individual is limited to two minutes.
- VI. Consent Agenda (2 min) 2:46
 - A. Qualitative Reasoning Outcomes Kristina Whalen
 - B. New ILO Kristina Whalen
 - C. IGETC/CSU Outcomes Kristina Whalen
 - D. Appointment of Kristina Whalen to the Innovation in Higher Education Taskforce
- VII. Appointments
 - A. Committee Appointments Dana Jae Labrecque (10 min) 2:48
- VIII. Old Business
 - A. Discussion of Guided Pathways Feedback Hal Huntsman (15 min) 2:58
 - B. Construction Management Pathways Proposal 2nd Read Hal Huntsman (10 min) **3:13**
 - C. Joint VCAA and Academic Senate President Syllabi Requirement Letter resolution Lillian Marrujo-Duck (10 min) **3:23**
- IX. New Business
 - A. Summer Bridge Job Description Margaret Sanchez (5 min) 3:33
 - B. Director of Planning Job Description Pamela Mery & Kristin Charles (10 min) 3:38
- X. Open Forum (10 min) **3:48**
- XII. Adjournment: 3:58

Orientation will follow the Academic Senate meeting and last from 4:00 to 7:00 in MUB 140

Next Academic Senate Meeting Wednesday, September 30, 2015, 2:30-5:00 Executive Council Meeting Committee on Committees, Sept. 16, 2015 2:00-2:30 Ocean Campus, MUB 140