The Academic Senate

C I T Y C O L L E G E O F S A N F R A N C I S C O 50 Phelan Avenue, Box E-202, San Francisco, CA 94112 ● (415) 239-3611 ● Fax (415) 452-5115 www.ccsf.edu/academic-senate ● email: asenate@ccsf.edu

Curriculum • Degree Requirements • Grading Policies • Program Development • Student Prep & Success • Governance Accreditation • Professional Development • Program Review • Planning & Budgeting Processes • Others as agreed

CCSF Academic Senate Executive Council Agenda Wednesday, December 10, 2014, 2:30 - 5:00 p.m. Ocean Campus, R518

- I. Call to Order 2:30
- II. Adoption of Agenda (1 min) New: start time = 2:30
- III. Approval of the Minutes (2 min) 2:31

October 22, 2014

November 5, 2014

November 19, 2014

III. Public Comment (10 min) 2: 33

This portion of the meeting is reserved for persons desiring to address the Senate on matters not on the agenda. No actions will be taken. Each individual is limited to two minutes.

- IV. Officers' Reports (10 min) 2:43
- V. Appointments (5 min) 2:53
 - A. Committees
- VI. Unfinished Business
 - A. Education Master Plan and Matrix 1st Read & Vote Presentation Loren Bell (5 min) 2:58

Resolution - Dana Jae Labrecque (5 min) 3:03

Resolution - Rosario Villasana (5 min) 3:08

Resolution - Carole Meagher (5 min) 3:13

- B. <u>Student Equity Report</u> 2nd Read & Vote Tracy Burt & Michelle Simotas (20 min) 3:18
- VII. New Business
 - A. Department Reorganization Proposals

Relationship of Academic Senate to Department Chairs - Fred Teti (10 min) 3:38 Resolution - Carole Meagher, Steven Brown, & Fred Teti (10 min) 3:48

- B. Advanced Placement Exams Proposal Deanna Abma (10 min) 3:58
- C. General Education Assessment Results Kristina Whalen (10 min) 4:08
- D. Hayward Award Nominee Monica Bosson (10 min) 4:18
- E. Arming CCSF Police Department 1st Read Wendy Kaufmyn (8 min) 4:28
- F. Returning the CCSF Board of Trustees 1st Read Wendy Kaufmyn (8 min) 4:36
- G. Crown Catering Rental Agreement 1st Read Lillian Marrujo-Duck (3 min) 4:44

VIII. Reports

- A. Accreditation Update Lillian Marrujo-Duck (3 min) 4:47
- IX. Open Forum (10 min) 4:50
- X. Adjournment: in solidarity with all of our faculty

Next Academic Senate Meeting

Friday, January 9, 2014, Ocean Campus, Wellness Center Gymnasium Plenary 8:00 am to 9:00 am